MCM

Notícies

17.02.2022

Activitat pedagògica al lapidari de la Reforma amb alumnat de 4t d’ESO

Conjuntament amb la Casa per la Pau i la Solidaritat Flors Sirera es van organitzar unes sessions dinamitzades a l’exposició“ El que diuen les pedres callen els arbres”, una proposta adreçada en el marc del Dia Escolar de la No-violència I la Pau -DENIP- amb l’alumnat de 4rt d’ESO de diferents instituts de Manresa.

L’activitat va consistir en una visita-taller comentada a l’espai EMM2, Espai Memòries,  magatzem lapidari de la Reforma per apropar-se a la intervenció artística de l'artista Jesús Galdón, que reflexiona sobre la memòria històrica i el patrimoni destruït a la ciutat durant la Guerra Civil.

La intervenció artística està ideada a partir de fragments d'escultures, claus de volta, sarcòfags, capitells, fustes, làpides i bases de columnes provinents dels enderrocs d'esglésies i convents gòtics i barrocs que es van fer a la ciutat el 1936, en ple període revolucionari.

 

Aquesta activitat pedagògica s’origina amb la voluntat de compartir i fer convergir energies cap a causes comunes, com són la Cultura de la Pau. Així doncs, ha estat organitzada conjuntament pel Professorat de Filosofia a la Catalunya Central, Projecte Educatiu Manresa Mauthausen i la Xarxa Mai Més, el Museu de Manresa i la Casa de la Solidaritat i la Pau Flors Sirera; amb el suport de la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

https://allunyament.wordpress.com/espai-memories-2/m2-lapidari/taller-4eso-el-que-diuen-les-pedres-callen-els-arbres/

 

Enviar
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits