MCM

Notícies

14.01.2022

14è premi fotogràfic Memorial Modest Francisco

El Centre Cultural El Casino ha acollit aquest divendres a la tarda el lliurament de guardons de la 14a edició del concurs fotogràfic Modest Francisco, organitzat per l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de Foto Art Manresa. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, de la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols, i del president de Foto Art Manresa, Bernat Bozzo Closas, que ha estat l’encarregat de fer la lectura del veredicte.

 

El premi especial “El Nen” —dotat amb 600 euros— ha recaigut en Pep Codina, de Tona. Pel que fa a la modalitat de temàtica lliure s’han imposat Francesc Valldeoriola (1er premi – 500 euros), Antonio Garballo (2on premi – 400 euros) i Carles Alasraki (3er premi – 300 euros). La dotació econòmica dels premis és a càrrec de l’Ajuntament de Manresa. Tots els premiats reben a més a més una medalla obra de Ramon Oms. Després del lliurament, s’ha inaugurat l’exposició de les obres presentades.

 

El concurs es va crear en record i homenatge al fotògraf manresà Modest Francisco Erill (1932-1999). La primera convocatòria es va fer el 2001 i es va repetir anualment fins a la sisena edició, a partir de la qual va passar a tenir una periodicitat biennal.

 

El premi va començar com una iniciativa de Carme Serra i Torres (vídua de Modest Francisco), l’Ajuntament de Manresa i el Museu de Manresa, amb el suport de Foto Art Manresa i de la Federació Catalana de Fotografia. Dissortadament Carme Serra va morir l’any passat i amb aquesta nova convocatòria del premi, les institucions implicades aposten per la continuïtat i volen tenir Modest Francisco i Carme Serra molt presents en el record.

 

Amb el temps hi ha hagut petites modificacions dels temes del concurs: els dos primers anys va ser tema únic i obligat “el Nen”, després s’hi va incorporar una convocatòria de tema lliure. Des de la 6a edició, de 2006, la convocatòria va passar a ser biennal i es premien dues modalitats que són: “Tema lliure” i “El Nen”. 

 

El jurat d’aquesta edició ha estat integrat per Josep Manel Requena Bosch (Agrupació fotogràfica AFOFER de Ripollet), Josep Companyó Castellví (Agrupació fotogràfica CQUIEFoto de Puig-reig) i Climent Clerch Valls (Agrupació fotogràfica Flaix Gelida de Gelida).

Enviar
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits