MCM

Notícies

24.05.2021

Ens unim a #museuobert

 

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials. 

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques. El portal és una eina, a disposició dels museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar:     una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una  de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

Ens unim a #museuobert per difondre i posar en valor la col·lecció. En un moment de grans canvis pel Museu de Manresa, la plataforma ens ofereix la possibilitat de compartir el nostre fons amb tots els públics.

Des de la setmana passada, ja es va portar a terme una primera acció publicant un total 134 peces de la col·lecció. D'entre les quals trobem algunes de les obres que s'exposaran al futur Museu del Barroc de Catalunya com les escenes del retaule del Roser de l'església de Sant Pere Màrtir de Manresa o diverses talles de fusta de l'escultor Josep Sunyer. En aquesta primera selecció també podem trobar altres peces curioses com una caixa de farmàcia policromada del segle XVI o el conjunt d'estampes del destacat pintor post-noucentista Alfred Figueras.

Pel que fa a les col·leccions, la primera que es publicarà en breu serà la de l'artista, marxant i promotor de l'art d'avantguarda Josep Dalmau i Rafael. El museu compta amb un total de 24 pintures de l'artista manresà.

Mica en mica es preveu la publicació de gran part de la col·lecció del museu amb la finalitat de difondre'n la seva importància i posar-la a l'abast de tots els públics.

 

 

 

 

Enviar
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits