MCM

Notícies

18.05.2021

El Museu de Manresa presenta "La ceràmica desapareguda: una aventura a la Manresa medieval", un nou joc virtual per aprendre art i història a través dels carrers de la ciutat.

El nou joc del Museu de Manresa, ideat a partir dels fons de la col·lecció del Museu i els principals edificis medievals de la ciutat, pretén donar a conèixer i descobrir la història de finals del segle XIV. El joc La ceràmica desapareguda:  una aventura a la Manresa medieval  és la nova proposta educativa online del servei educatiu del Museu. S’hi podrà accedir a través de la web:

LA CERÀMICA DESAPAREGUDA:  UNA AVENTURA A LA MANRESA MEDIEVAL

La ceràmica desapareguda:  una aventura a la Manresa medieval  ens  transporta  a la Manresa  medieval del  segle  XIV per descobrir  fets històrics a través d’un recorregut per edificis  i llocs emblemàtics de la ciutat, com la Basílica de la Seu, el carrer del Balç, les muralles, la plaça Major o el carrer de Sobrerroca. Alhora ens endinsa a aprendre conceptes d’història de l’art  i destacar algunes de les peces més importants del fons del Museu, com la notable col·lecció de ceràmica decorada en verd i manganés, obra del primer terç del segle XIV.

El nou joc virtual és un projecte del servei educatiu del Museu de Manresa  i l’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Fundació Turisme i Fires de Manresa; i amb el disseny i programació de La Factoria Interactiva.

L'objectiu d'acció territorial del Museu  en les activitats educatives és relacionar  les col·leccions amb l'entorn de la ciutat i la comarca de Bages, i facilitar el coneixement de les obres que conserva el Museu. La proposta educativa està adreçada especialment a infants d’entre 6 i 10 anys, a les famílies i als centres d'ensenyament. A través d’una combinació de l’entorn digital i la narració, l’aplicació educativa pretén ser un gran aliat de l'aprenentatge i la interacció.

El projecte ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona a través de l'Oficina de Patrimoni Cultural en la línia d’ajuts per projectes de planificació digital per als Museus Locals, adreçada a la difusió i creació de continguts digitals.

El desenvolupament de l’aplicació va començar a finals de l’any passat, i es va presentar el dimarts 18 de maig amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus, amb l’assistència de la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols; el Museu de Manresa; Fundació Turisme i Fires de Manresa; i La Factoria Interactiva.

 

 

Enviar
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits