MCM

Notícies

25.11.2014

Nova Sala del Museu dedicada a ANTONI VILADOMAT I MANALT (Barcelona, 1678 - 1755)

Aquesta sala acull el dipòsit que fa el Museu Nacional d'Art de Catalunya d'obres d'aquest important pintor català de la primera meitat del segle XVIII, que sovint ha estat qualificat com el millor pintor del seu moment.

S'hi exposen 12 pintures procedents de la Col·lecció del Museu Nacional i 2 pintures més que formen part dels fons del Museu Comarcal de Manresa. Així a la sala es poden veure 14 pintures d'Antoni Viladomat que abasten la varietat temàtica de l'obra d'aquest pintor capdal en la història de l'art català.

En el pdf adjunt podreu trobar informació d'aquestes obres.

En un primer moment, a partir de la inauguració de la sala el proppassat 4 de desembre de 2014 s'hi van exposar 11 obres: 9 que formen part del dipòsit que ens fa el Museu Nacional d'Art i 2 que ja formaven part dels fons del nostre Museu.  

Efectivament, durant març de 2015 s'ha completat el dipòsit amb l'arribada de les tres obres restants un cop els tècnics del Museu NAcional n'han enllestit la restauració. Es tracta d'una pintura amb el tema de la Trinitat, de petit format, i de dues obres que provenen del Dipòsit que la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi va fer al Museu d'Art el 1906: L'aparició de Crist a Sant Ignasi a Roma en la seva versió final i en una nota preparatòria, dues peces especialment significatives a la nostra ciutat atesa la seva temàtica ignasiana.

El Museu i l'Ajuntament de Manresa hem de fer esment exprés de l'agraiment al Museu Nacional d'Art de Catalunya que ha fet aquest dipòsit que ens enriqueix en l'objectiu del MCM de presentar l'art català de l'època del barroc i, és clar, a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi que en la part corresponent ha facilitat que l'acord fos possible.

 

Enviar
Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits