MCM

Noticias

11.12.2008

L’escultura “Pou de Llum” de nou instal·lada (en catalán)

El novembre de 2008 va quedar instal·lada de nou aquesta obra de l'artista xilè Fernando Prats. La peça es va fer el 2004 i formava part del projecte "Del Cardener a l'Antàrtida" elaborat per aquest artista a l'entorn de l'experiència d'Ignasi de Loiola i de la acció "Manresa" de Joseph Beuys. Aquest projecte va tenir diverses etapes al llarg dels anys que el van portar a La Cova de Sant Ignasi de Manresa, a l'Antàrtida, a Alemanya i finalment altra vegada a Manresa la tardor de 2004. Aquí es va fer una exposició a la sala d'exposicions del Centre Cultural el Casino i es va instal·lar la peça "Pou de Llum" a l'esplanada de Santa Clara, mirant al Cardener. L'obra havia quedat malmesa i va haver de refer-se. Ara, un cop acabada la primera urbanització d'aquell espai, torna a estar al lloc per al qual va fer-se.

Aquesta intervenció volia fer parar esment en l'experiència transformadora que Ignasi havia tingut en aquest indret (o en algun lloc molt proper a aquest) alhora que, assentada sobre una perforació geològica que queda oculta, insinuava una connexió cap a altres indrets de la terra.

Hi ha editat un catàleg, amb el títol "Del Cardener a l'Antàrtida", que recull diversos estudis i els treballs artístics d'aquest projecte.

 

Enviar
Ajuntament de Manresa
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Todos los derechos reservados.