MCM

Actuals

1939. L'abans i el després.

  • Horari: de dimarts a divendres de 10 a 14 h.: visites concertades. Dissabtes, de 10 a 14 i de 17 a 20 h. Diumenges i festius de 10 a 14 h.

1939. L'abans i el després

És un projecte expositiu compartit entre 24 museus de la Xarxa de Museus Locals amb el suport de la Diputació de Barcelona (Oficina del Patrimoni Cultural) que es du a terme en el marc del programa Memòria en xarxa.

Tot el projecte es pot seguir a l'enllaç web: 

Al Museu de Manresa acollim aquesta exposició centrant-la en la problemàtica de la presservació del patrimoni artístic durant la guerra civil de 1936 - 39. Alhora desvetllem el paper que el museu va tenir en aquelles circumstàncies i un cop acabada la guerra. Les persones que van actuar en aquells anys varen fer possible salvaguardar nombrosos béns artístics en un moment d'altes dificultats i perills. L'ajuntament, d'acord amb les directruius de la Generalitat va dedicar un edifici, la Cova de Sant Ignasi, a la protecció d'aquests béns des del primer moment del conflicte.

A Manresa des de desembre de 2018 s'han programat diverses accions per a recordar els bombardeigs que va patir la ciutat i el final de la Guerra Civil amb totes les seves conseqüències per a les persones que varen patir-ho. Aquesta exposició hi dona continuïtat. Per això dins de la mateixa recollim també altres accions d'ara o ja fetes anteriorment a l'entorn d'aquests fets:

- Un gest per la pau. Un projecte amb els centres de ecundària que, sota la direcció de Txema Rico va produir l'obra artística efímera "Gernika" que exposem aquí.

- K.L. Reich. L'infern als camps nazis. Una exposició itinerarant produïda l'any del centenari de l'escriptor Joaquim Amat i Piniella en que relata l'experiència als camps de Mauthaussen on va estar reclòs.

- Entre el soroll i el silenci. Un documental de Jorge Caballero i Laura Casaponsa (a partir de la recerca de Quim Aloy i Pere Gasol) sobre els bombardeigs a la ciutat.

Horaris:

De dimarts a divendres de 10 a 14 h.

Dissabte de 10 a 14i de 17 a 20 h.

Diumenges i festius de 10 a 14 h.

Dilluns tancat

Enviar

Ajuntament de Manresa
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.