MCM

Actuals

Espai eMM2 - Espai Memòries. Magatzem Lapidari del Museu de Manresa amb obres de l’artista Jesús Galdón.

El Museu de Manresa presenta l’espai eMM2 - Espai Memòries. Magatzem Lapidari, amb la instal·lació artística  "El què diuen les pedres callen els arbres", de Jesús Galdón.

L’espai es troba al magatzem del Museu de la plaça de la Reforma i preserva la col·lecció d'elements de pedra del Museu de Manresa provinents principalment de l'enderroc de les esglésies i convents gòtics i barrocs de la ciutat que es va fer l'any 1936 durant la Guerra Civil, en ple període revolucionari. Fragments d'escultures, claus de volta, sarcòfags, capitells, fusts i bases de columnes, etc., conformen aquest fons.

L'artista Jesús Galdón, a través de la instal·lació “El què diuen les pedres callen els arbres”, obre la col·lecció del lapidari del Museu de Manresa a una mirada transversal i contemporània que ens interpel·la a reflexionar entorn a la l'origen, continuïtat i destrucció del patrimoni local, i alhora, universal.

El lapidari forma part de l’eix Espai Memòries del Museu i  esdevé punt de referència dels espais de la memòria històrica de la ciutat i espai d’implicació de la ciutadania en processos de reflexió sobre el nostre passat immediat, el present i el futur. Aquesta intervenció ha comptat amb el suport de Memorial Democràtic, Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona.

 

Plaça de la Refomra s/n.

Portes obertes cada segon diumenge de mes.

 

Més informació museudemanresa.cat/activitats/1

                             https://jesusgaldon.com/cat/obra/27/index.html 

Enviar

Exposicions en línia

#museuobert és un portal de difusió de col·leccions, amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials. Es pot consultar part del fons del museu i una sèrie de propostes temàtiques. Els continguts que es poden trobar estan contínuament en procés d'actualització i ampliació. 

Accés a #MUSEUOBERT

 

 

Calaix és el dipòsit digital dissenyat per emmagatzemar, preservar i facilitar l’accés a materials digitals del Departament de Cultura. Es poden consultar exposicions en línia del Museu de Manresa.

Accés a CALAIX

 

 

CATICAT és un catàleg col·lectiu dels instruments musicals presents als museus i col·leccions de Catalunya. Ofereix un punt d’accés únic a més de 3400 instruments de 17 museus, una finestra oberta al patrimoni musical català. El Museu de Manresa s'ha unit al projecte amb un total de 19 instruments musicals del seu fons.  

Podeu consultar el catàleg a: https://caticat.cat/

 

Enviar

Museus i Liceu: una història compartida

  • Horari: Del 15 de març al 30 d’octubre. De dimarts a divendres de 10 a 14 h

El Museu de Manresa i la Fundació Josep Mestres Cabanes s'uneixen a la commemoració del 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu, en la que diversos equipaments culturals exposen peces de les seves col·leccions per reconstruir la història del Liceu des de múltiples vessants.

La mostra que tindrà lloc al Museu de Manresa, presenta tres obres de l'escenògraf del Liceu Josep Mestres Cabanes, un dels grans exponents de l'escola catalana d'escenografia.

 

MUSEU DE MANRESA

Via de Sant Ignasi, 40. Manresa

museu@ajmanresa.cat / Tel. 93 874 11 55

Horari: de dimarts a divendres de 10 a 14 h

 

Enviar

EL LLENGUATGE DE LES CAIXES

  • Horari: de dimarts a diumenge de 10 a 14 h. Dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h

El Museu de Manresa explora amb aquesta exposició, les possibilitats de compartir un projecte amb un museu de fora del nostre país; en aquest cas, d’Argentina, el Museo Nacional Estancia Jesuítica de Alta Gracia y Casa del Virrey Liniers. La col·laboració de les dues institucions ha permès fer, a banda i banda de l’Atlàntic, una exposició a cada lloc de característiques singulars i d’un interès notable amb les obres d’Antolina Vilaseca i Hilda Zagaglia.

Les dues artistes han treballat en moments diversos amb caixes com element bàsic per a les seves obres i la seva producció ha despertat sempre l’interès de qui les ha conegut, especialment de les persones vinculades al món artístic ja sigui com a creadores o com especialistes.

L’obra d’art com a manifestació del món interior ha estat compartida per persones versades en disciplines diverses que han traslladat el seu punt de vista al catàleg, convertint-se aquest, no en un testioni sinó en un complement de l’exposició que s’obrirà al nostre Museu de Manresa i que va en aquesta línia amb una àmplia mostra de caixes de les dues artistes amb obres físiques i de projeccions digitals.

 

Més informació:

https://elllenguatgedelescaixes.museudemanresa.cat/

Enviar

Ajuntament de Manresa
Fons europeu de desenvolupament regional
© 2009 Museu Comarcal de Manresa. Tots els drets reservats.
Informació  |  Crèdits